:: LEARN FROM YESTERDAY, LIVE FOR TODAY, HOPE FOR TOMORROW ::
HT104 : Tourism Malaysia
State the existing inventory at Sungai Lembing that can be developed as a tourism product in the future.


Leave your comment below. Thank You.

34 comments:

Hidayah Esa said...

Panorama Hill awesome...

Aida Rahman said...

museum of sungai lembing is very unique and ohsem!

Muhd Syafiq said...

PANORAMA HILL'S..
kalau tidak silap saya la..

Amad Usaid said...

BUKIT PANORAMA tempat yang sungguh indah yang saya pernah pergi..YA TUHAN..indah sungguh permandangan di tempat itu..kalau diberi peluang sekali lagi,saya tidak akan melepaskan peluang itu.. Hanya tuhan saja yang tahu perasaan hambanya yang kecil ini.. Itu saja dari saya, ikhlas dari Qalbu.. Yang benar


MERPATI PUTIH

Anuar Feddeen said...

Sungai Lembing adalah sebuah tempat yang amat menarik perhatian saya . pemandangan di sana sangat indah di waktu pagy.orang2 kampung di sana sangat berbudi bahasa , baik dan sangat peramah . dan semestinya jawapannya adalah Bukit panorama yg sangat menarik jiwa dan raga saya .sy syg mak ayah angkat sy .

Mr Mizi said...

Bukit panorama... Kaya dengan keindahan semula jadi.. Gunung tapis juga antara tarikan yang kuat disana... Tetapi kerakusan manusia menerobos hutan disana sedikit sebanyak mencacat kan pemandangan disana... Muzium sungai lembing sepatutnya dibesar kan lagi bagi menampung lebih bnyk pelancong... Sekian dari saya.. Nanti kan pula cerita dari blog saya tentang sungai lembing ni.. Live Museum!! First in Malaysia..

eka mextod said...

sungai lembing adalah salah satu tempat yg amat menarik bagi sy . byk tempat2 yang boleh dilewati . byk sejarah peninggalan bersejarah . bukit panorama adalah salah satu bukit yg tinggi pernah sy daki . walaupun penat , sy berase bangge dpt mndakinyee . paling best lgy . disane pendduk bersikap terbuke dan ramah semuenyee . kehidupan dikampung tidak same dgn kehidupan dibandar . tak kan dapat sy lupekan diberi peluang bersama keluarge angkt yg sporting . syg pa & ma ! <3

Ohh Lala ! said...

kalau boleh nak tinggal lagi lama dekat sana . nak melihat tempat tempat menarik yang lain . bukit panorama salah satu tempat yang saya nak pergi lagi . memang cantik pemandangan dekat sana :)

ladolceziera said...

this is place is very peaceful and awesome.For the first time visit there and seriesly make me freedom and wanna go for second time.Good place and the villagers very familiar. :)dup1s12021

Anonymous said...

sungai lembing adlah tempat yg sngt mnarik dan banyak tempat yng boleh dilawati..

19dup12f2009

Anonymous said...

awesome (y)ikhlas dari hati. betul. serious. hanif ikhlas

Anonymous said...

saya merasa teruja apabila sampai ke puncak Panorama Hill yang sangat sangat sangat...........takdapat saya luahkan dgn kata2:)Sikap masyarakat yang peramah membuatkan saya seronok utk berbual dgn mereka.tambahan pula,ibu dan abah saya sangat.....Sporting.love love love <3
_F2026

Amalyna said...

okay lah. best. dapat tahu kehidupan kampong. naik bukit panorama yg berbatu batu. masuk lombong bijih timah. brrrr syokk! lain kali buat lagi ehh. mencari pengalaman :D

Anonymous said...

lain kali nak pergi lagi.. seronoknya!

Anonymous said...

lain kali nak pergi lagi.. seronoknya!

Anonymous said...

seronok dapat pengalaman dapat ibubapa angkat! -19dup12f2051

Anonymous said...

SERONOK DAPAT PENGALAMAN YANG BERHARGA :)
COOL :)

-19DUP12F202-

Anonymous said...

SERONOK SANGAT2..
DAPAT KELUARGA ANGKAT YANG COOL
MOHON ADAKAN AG PROGRAM CAMNIE OKEY MISS TPY PNJANG LARHH SIKIT MASA NYA :)

-19DUP12F2020-

Anonymous said...

penat menaiki bukit panorama.. tapi ia menyoronokkan kerana dapat melihat keindahan alam semula jadi.. - 19dup12f2041

Anonymous said...

Sungai Lembing is the place that can attract tourist with their best place like Bukit Panorama for who like to climbs and with the beautiful scenery in the top of the hills . And I think thet was my great at experience to be there - 19DUP12F2031

Anonymous said...

sungai lembing memang tempat yang menarik untuk di lawati kerana terdapat banyak tempat yang menarik seperti bukit panorama, muzium dan lombong. amat seronok juga kerana mempunyai keluarga angkat dan pengalaman yang tidak dapat dilupakan.. 19dup12f2044

Anonymous said...

sungai lembing has many their own attraction and it have potential in tourism industry . panorama hill is a natural beauty place , lombong bijih timah was interesting . the villagers was friendly and kind . and my adopted family is SUPERB ! double WOWW !AmiraFatihah , 19dup12f2034 :)

syafiqahsyahela f2001 said...

betul lah tu....Macam2 yg ada kat Sungai Lembing.....bukit panorama....lagilah best...kita boleh menyaksikan keindahan matahari terbit,,,subhanallah,,,indah sungguh ciptaan tuhan...
so,bersama2 lah kita menghargainya.

nagavilaashini said...

I really had a great time at sungai lembing with my friends and lecturers....i have chance to clamb panorama hill to saw sunset..It were be a memorable moment in my life...thanks to Puan.Elena to bring me to that place.. :)

Anonymous said...

sungai lembing is the best ! Saya harap dapat pergi lagi suatu masa nanti <3

DUP2016

mEmEy sI kEcIk KeNoT said...

sungai lemibng is the best !! :) banyak pengalaman best kat sane . nanti boleh pergi lagi ekk (2023)

Anonymous said...

Program 1 SISWA 1 KOMUNITI tidak x akan saya lupakan kerana saya dpt merasai perasaan duduk dlm rmh kmpung and makan bersama keluarga angkat dan kongsi satu rumah dengan rakan2 (mizi,prem,haniff)dan menaiki bukit panorama yang anak tangganya lebih drpd Batu Caves.Pengalaman saya yang palaing best ialah dapat merempit dengan menggunakan motosikal ayah angkat saya.(pinjam ayat Suman)
#Sayed Syazwan
#2030

Anonymous said...

best dapt pergi ke tempat yang menarik mcm sungai lembing :)

-19dup12f2017-

Ohh Lala ! said...

panorama hill can be develop by the community . it was an awesome place to visit .

Anonymous said...

shikin
Sungai Lembing,tempat yang masih dapat rasa hidup kekampungan..seronok!dapat makan memacam hahaha,,bukit panorama,ffirst time hiking,tak rugi weh naik sampai atas hilang rasa penat..terowong,best jugak,,muzium,then dekat sungai lembing still ada lagi panggung lama,kerusi antik dia,siling antik,pintu antik semuana antik!jom ler pegi lagiii.sekian.

Anonymous said...

shikin
Sungai Lembing,tempat yang masih dapat rasa hidup kekampungan..seronok!dapat makan memacam hahaha,,bukit panorama,ffirst time hiking,tak rugi weh naik sampai atas hilang rasa penat..terowong,best jugak,,muzium,then dekat sungai lembing still ada lagi panggung lama,kerusi antik dia,siling antik,pintu antik semuana antik!jom ler pegi lagiii.sekian(F2022)

Nagavilaashini A Rajandran said...

For me Bukit Panorama and Lombang Bijih Timah is the exciting inventory at Sungai Lembing...
(19DUP12F2050)

Dinesh Ruben said...

BUKIT PANORAMA tempat yang sungguh indah yang saya pernah pergi..YA TUHAN..indah sungguh permandangan di tempat itu..kalau diberi peluang sekali lagi,saya tidak akan melepaskan peluang itu...DINESH DUP1S1 (2010)

Jegan Tiran said...

Panorama hill is a natural beauty place and lombong bijih timah is the exciting inventory at Sungai Lembing and can develop by the people in that village.For me sungai lembing is one of the interesting place that we can visit.Thank You
Jegentaran(19dup12f2024)